Türkiye'nin 'İdlib teklifi' belli oldu

Türkiye'nin 'İdlib teklifi' belli oldu

Türkiye'nin Tahran'da Rusya ve İran ile gerçekleştirilecek olan zirvede İdlib konusunda dile getireceği şartlar belli oldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, bugün İran'ın başkenti Tahran'da Rusya, İran ve Türkiye'nin katılımıyla gerçekleştirilecek zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dile getireceği teklifin maddeleri şu şekilde:

- Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) dahil olmak üzere en az 12 silahlı muhalif grup tasfiye edilecek, silahlarını Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerine teslim edecek.

- Silahlarını teslim eden muhalif unsurlar kendilerine açılan güvenli bir koridordan Türkiye'nin oluşturduğu tampon bölgelere sevk edilecek.

- Yabancı savaşçılar isterlerse ülkelerine dönebilecek

- Tahliye planına karşı çıkan ve direnen muhalifler operasyonlarla hedef alınacak.

- Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında olduğu gibi İdlib'de de güvenliği sağlayacak yeni bir muhalif oluşum teşkil edecek.

- Teklif aynı zamanda Rusya'nın Lazkiye'deki askeri üssünü ve madenlerini de olası tehditlere karşı güven altına alacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.