"Türkiye'nin IŞİD'e Karşı Ortaklığı Sorgulanmalı"

"Türkiye'nin IŞİD'e Karşı Ortaklığı Sorgulanmalı"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Türkiye’nin IŞİD’e karşı güvenilir bir ortak olup olmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede artık uygun bir ülke olmadığını söyledi. Bu sözler tam da Suriye rejiminin Türkiye'deki darbe girişiminin Erdoğan tarafından kendi gücünü arttırmak için yapılan bir tiyatral gösteri olduğu iddialarını öne sürmesi ile eş zamanlı geldi. 

Fransız bakan Jean Marc-Ayrault durumun Türkiye'deki başarısız darbe girişiminden sonra belirsiz olduğunu söyledi. Fransız bakanın Türkiye Cumhuriyeti demek yerine ısrarla Erdoğan rejimi demesi ise oldukça dikkat çekti. Hatırlama gerekirse Fransa Mısır'daki darbeden sonra hiçbir zaman Sisi rejimi dememiş sürekli Mısır hükümeti demişti. 

Ayrıca Ayrault şöyle ekledi:

''Sorulmuş sorular var ve biz bunları soracağız. Türkiye kısmi olarak IŞİD ile mücadelede uygun bir ülke ama bununla alakalı şüphelerim var. Dürüst olalım ve bunları konuşalım. Ayrıca en kısa zamanda Washington'da IŞİD saldırıları ile alakalı bir toplantı yapmak isteği çok yüksek ülkemiz için."

İlerleyen yorumlarında Türkiye ile alakalı cümlelerini yumuşatan Ayrault, Türkiye'nin kritik rolünü hiçbir zaman inkar etmediklerini de söyledi. 

Suriye hükümetine yakın bir gazete darbe girişiminin Erdoğan'ın ayarladığı, gücüne güç katmak için giriştiği bir tiyatro olduğu yorumunda bulunmuştu. Ancak yüzlerce kişinin öldüğü pek çok imajı ve geliri yüksek generalin neden kendi hayatlarını yakmak pahasına böyle bir tiyatroya girişebileceği konusunda ayrıntıya yer verilmedi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.