Türkiye'nin serbest bıraktığı iki Yunan askeri Selanik'te törenle karşılandı

Türkiye'nin serbest bıraktığı iki Yunan askeri Selanik'te törenle karşılandı

Edirne Cezaevi'de beş aydan uzun süre casusluk suçlamasıyla tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen iki Yunan askeri, Selanik Havaalanı'nda törenle karşılandı.

İki askere evlerine kadar eşlik eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgo Katrogalos "Bu neşe dolu bir gün, ailelerin sevincini paylaşıyoruz" dedi.

Teğmen Agelos Midretodis ve Çavuş Dimitros Kuklatzis, geçen Mart ayında Türk-Yunan sınırını yasadışı yollardan geçme suçundan gözaltına alınmıştı.

Askerler, sınırı yanlışlıkla geçtiklerini söylemişti. İki Yunan askerine mahkemede askeri casusluk ve askeri yasak bölgeye girmek suçları yöneltilmişti.

Askerlerin tutukluluğu, Ankara ve Atina arasındaki ilişkilerde gerilime yol açmıştı.

Askerler, Yunanistan'daki en önemli dini bayramlardan biri olan "Meryem Ana Yortusu"nda serbest kaldı.

Üst düzey Yunan yetkililer, Başbakanlığın özel jetiyle askerleri almaya giderken, askerler Selanik Havaalanı'nda törenle karşılandı.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos "Umarım serbest kalmaları, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olur" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.