Türkiye'nin serbest bıraktığı rejim pilotu Suriye'den tehditler yağdırdı

Türkiye'nin serbest bıraktığı rejim pilotu Suriye'den tehditler yağdırdı

Serbest bırakılan Esed rejimi pilotu Sufhan, Mihraç Ural'la birlikte, Türkiye ve Erdoğan'a tehditler yağdırdı.

Türkiye'nin serbest bıraktığı Esed rejimi pilotu Muhammed Sufhan, Mihraç Ural ile birlikte, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etti.

Serbest bırakılmasının ardından Suriye'ye geri dönen pilot, Mukaveme Suriye örgütü lideri Mihraç Ural ile beraber görüntülendi. Banyas katliamı ve Reyhanlı'da 52 kişinin öldüğü patlamadan sorumlu tutulan Ural, Suriyeli pilotun da rejim yanlısı Mukaveme Suriye isimli örgütün üyesi olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden Ural ve Sufhan, Hatay'ı işaret ederek "İskenderun'un yeniden Suriye'nin kontrolüne gireceğini" söyledi.

Türkiye'deki ilk ifadesinde İdlib kırsalını vurmak üzere Lazkiye'den havalandığını itiraf eden rejim pilotu, Suriyeli muhaliflere yönelik tehditlerini sürdürerek "Cezalandırmamızdan kaçamayacaklar" dedi.

Mihraç Ural'ın "Zindan yattı ama başı dik" ifadeleriyle takdim ettiği pilot, Esed rejimi saflarında savaşa devam edeceğinin sinyalini verdi.

 

Rejim pilotu Muhammed Sufan, Mihraç Ural'la birlikte böyle görüntülendi

Türkiye serbest bıraktı

İdlib kırsalındaki sivilleri bombaladığı sırada muhaliflerin açtığı ateş sonucu uçağı Hatay'a düşürülen rejim pilotu Muhammed Sufhan hastanede tedavi altına alınmıştı.

Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakkında "Türkiye Cumhuriyeti sınır güvenliğini ihlal ve casusluk" suçlamasıyla dava açılan pilot 13 Ekim'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemenin tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktığı, hakkındaki suçlamalardan beraat etmemesine rağmen ülke dışına çıkmasının engellenmediği Muhammed Sufhan, doğrudan Suriye'ye giderek yeniden Esed rejimi saflarına katıldı.

'Katil pilot yargılansın' kampanyası

Mart ayında, İdlib'teki sivilleri bombaladığı sırada, uçağı Hatay kırsalına düşen pilotun uluslararası mahkemelerde yargılanması için kampanya başlatılmıştı.

Pilotun savaş suçu işlemekle yargılanmasını isteyen aktivistler 'Katil pilot yargılansın' başlığıyla yetkililere seslendi.

Suriye'de gönüllü doktorluk yapan Shajul İslam isimli sağlık görevlisi yayınladığı video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "O adam bir savaş suçlusu. Biz hala onun dün yaraladığı hastaları tedavi ediyoruz" dedi.


Türkiye'deki hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapan gönüllü doktor, Esed rejimi pilotunun işlediği savaş suçlarından dolayı yargılanmasını istemişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.