"Türkiye'nin sınırdaki güvenlik önlemleri muhalifleri zora sokuyor"

"Türkiye'nin sınırdaki güvenlik önlemleri muhalifleri zora sokuyor"

Türkiye'nin muhaliflerin kontrolündeki bölgenin sınırında sıklaştırdığı güvenlik önlemleri muhaliflerin ve bölgedeki halkın yaşadığı zorlukları artırıyor.

Türkiye'nin, Suriyeli muhalifler ile olan sınır bölgelerinde aldığı güvenlik önemleri bölgede muhalifleri ve muhaliflerin elindeki bölgede yaşayan sivilleri zora sokuyor.

"Olaylar rahatsızlık verici"

Türk sınır güvenlik birimlerinin bölgelerde aldığı güvenlik tedbirleri, sınırdan geçen mültecilerle ilgili kısıtlamaların getirilmesi, sınırdaki yolların olası "kaçakçılık ve terör" olayları nedeniyle ateş altına alınması muhaliflerin bölgedeki hareketini kısıtlıyor.

Geçtiğimiz günlerde bölgedeki sınırda Türk jandarmasının açtığı ateş sonrası sınırı geçmeye çalışan bazı mülteciler ölmüş ve yaralanmış, Tahriru'ş Şam bu olaylar üzerine bir açıklama yayınlayarak "olayların rahatsızlık verici olduğunu" belirtmiş ve "Suriyelilerin güvenliği konusunda daha hassas davranılması gerektiğini" ifade etmişti.

Operasyonlar kısıtlanıyor

Bölgede yaşayan sivillerin yanı sıra muhaliflerin de Türkiye'nin güvenlik önlemleri sonucu hareket alanları kısıtlanmış durumda. Özellikle Lazkiye cephesinde Esed rejimi ile sürekli çatışma halinde olan muhalifler, sınırdaki güvenlik önlemleri nedeniyle askeri sevkiyatlarda problem yaşıyor.

Geçtiğimiz gün Lazkiye'de bir grup muhalifin araçla seyir halinde olduğu esnada rejim tarafından güdümlü tanksavar füzesiyle hedef alındığı ve 8 muhalif savaşçının yaşamını yitirdiği açıklandı. Muhaliflere yakın kaynakların açıklamalarına göre söz konusu araç "Türkiye sınırına yakın olan güvenli yolun Türk jandarması tarafından ateş menziline alınması ve geçişe müsade edilmemesi sonucu rejim mevzilerine yakın bu yolu kullanmak zorunda kalması nedeniyle" hedef oldu.

Bölgede siviller ve askeri unsurları Türkiye'nin aldığı güvenlik önlemlerinden olumsuz etkileniyor. Bu ve benzeri önlemlerin ne kadar süreceği bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.