"Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 11 bin askeri var"

"Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 11 bin askeri var"

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türkiye'nin ülkenin kuzeyindeki İdlib'de 11 askeri olduğunu öne sürdü.

Suriye’nin krizden çıkmasına yardımcı olma niyeti taşıyorlarsa, tüm "gayrı meşru" yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi gerektiğini söyleyen Caferi, yabancı güçlerden kastının ABD, Türkiye, Fransa ve İngiltere olduğunu söyledi.

Caferi ayrıca Batılı güçlerin eğer milyonlarca Suriyeli sığınmacının ülkelerine geri dönmesi konusunda ciddilerse ülkeye uyguladıkları ekonomik yaptırımları kaldırması gerektiğini söyledi. Rus haber ajanslarında yer alan haberlere göre Caferi "Yaptırımlar kaldırılmalı ki insanlar işlerine, normal bir hayata, kendi ülkelerinin kalkınmasına ve gelişmesine dönebilsin" diye konuştu.

Astana'da Türkiye tarafından desteklenen Suriye muhalefeti heyetine başkanlık eden Ahmed Tuma, bu sözlere atfen Suriyeli sığınmacıların ülkeye geri dönüşünün ancak siyasi çözümün hayata geçirilmesi sonrasında mümkün olabileceğini söyledi. "Rejimle sorunumuz siyasi" diyen Tuma, "Rejim siyasi düzeyde adım atmaya yanaşmıyor, sadece askeri adımlar atıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.