Türkiye'nin Suriye'ye yönelik hava operasyonunda ilk bilanço

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik hava operasyonunda ilk bilanço

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'nin son hava saldırılarında rejim güçlerinden ölen ve yaralananların olduğunu öne sürdü.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından dün gece saatlerinde Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik saldırılar gerçekleştirildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hava operasyonlarında "PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurların" hedef alındığı ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında Beşar Esed rejimine bağlı güçlerden ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

Gözlemevi'nden yapılan açıklamada Suriye'nin kuzeyindeki farklı bölgelere yönelik hava operasyonlarında rejim güçlerinden en az 10 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Yaralılar arasında durumu ağır olanların kaydedildiği açıklamada, PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin de kayıp verdiği ifade edildi.

Gözlemevi'nin aktardığı rakamlara göre Türkiye'nin hava operasyonlarında YPG güçlerinden en az 9 kişi öldü.

Türkiye'nin hava operasyonları Fırat'ın doğusu ve batısındaki bölgelerde icra edildi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.