"Türkiye'ye Çağrılarımız Devam Edecek"

"Türkiye'ye Çağrılarımız Devam Edecek"

Siyasi gelişmeleri yorumlayan Beyaz Saray Sözcüsü, "Müttefik de olsak endişelerimizi dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Türkiye'de hem yargı alanında hem de siyasi alanda meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Sözcü Earnest, "Türkiye'yi eleştirmeye devam edeceğiz" mesajını verdi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Türkiye'nin müttefik ülke olmaya devam ettiğini belirten Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, buna rağmen insan hakları ihlalleriyle ilgili endişelerini dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

“ABD ve Türkiye NATO müttefiki ve biz Türklerle IŞİD'e karşı mücadelemiz dahil birçok başlıkta etkili bir şekilde çalışıyoruz” diyen Earnest, bu durumun Türkiye'yle ilgili eleştiride bulunmalarına ise engel olmadığını belirterek şöyle devam etti: 

“Müttefik olmamız, ABD'nin ve hatta başkanın, Türk hükümetinin Türkiye Anayasası'nda da belirtilen temel insan haklarının korunmasına yeterince bağlı olmadığı konusunda endişelerini dile getirmesine engel değil.”

Siyasi sıkıntılar yaşadığı zamanlarda bile ABD'nin bir müttefik olarak Türkiye'yi desteklediğini kaydeden Earnest, “IŞİD'e karşı askeri operasyonumuzda onunla etkili biçimde işbirliği yapma niyetindeyiz ve aynı zamanda Türkiye Anayasası'nda belirtilen ilkelere uyması için özel olarak çağrıda bulunacağız” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.