'Türkiye'ye getirilirse protezlerini ücretsiz uygulayacağım': Suriyeli çocuğa yardım eli

'Türkiye'ye getirilirse protezlerini ücretsiz uygulayacağım': Suriyeli çocuğa yardım eli

Protez Uzmanı Mehmet Zeki Çulcu, Suriyeli bir çocuğa daha yardım elini uzatacağını ifade etti.

Suriye'de bir mülteci kampında, babasının konserve kutularından yaptığı protezlerle yürümeye çalışan Maya, Türkiye'ye getirilerek tedavi olmuştu. Suriyeli Maya'ya protez bacakları, Protez Uzmanı Mehmet Zeki Çulcu tarafından ücretsiz uygulanmıştı.

Protez Uzmanı Çulcu, Suriyeli Muhammed'in de Türkiye'ye getirilmesi durumunda protezlerini ücretsiz olarak uygulayacağını belirtti.

Çulcu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Maya'dan sonra yüreğimi yakan çokça müracaat oldu. Ancak bunun için şartlarım elvermediği için Maya Vakfı'nı kurmayı önermiştim. Fikrim pek teveccüh bulmadı ilgililerinden. Madem öyle Türkiye'ye getirilebilirse Ömer Muhammed'in protezlerini de ücretsiz uygulamaya talibim." ifadelerini kullandı. 

Suriyeli Maya Meri, Türk Kızılayı’nın devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilmişti. Ömer Muhammed'in de tedavi için İstanbul'a getirilmesi için Çulcu sosyal medyada paylaşımlarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.