Türkiye'yi etkisi altına alan yangınlarda son durum

Türkiye'yi etkisi altına alan yangınlarda son durum

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olmayı sürdüren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olmayı sürdüren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Karadan ve havadan müdahaleler sürerken, yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

154 orman yangınının 145'i kontrol altına alındı, 4 ilde 9 yangın devam ediyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 7 günde Türkiye’nin farklı illerinde çıkan toplam 154 orman yangınının 145'inin kontrol altına alındığını, 4 ilde devam eden 9 yangın için mücadelelerin sürdüğünü bildirdi.

Habertürk'ün aktardığına göre Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınları, 7'nci gününe girdi. Manavgat yangını ilçenin batısında Beydiğin, Sırtköy, Çardak ve Kızıldağ mahallelerinde sürüyor. Doğuda Gebece ve Ahmetler mahallerindeki yangın kontrol altına alındı, fakat soğutma çalışmaları yapılamadı. Gündoğmuş'ta ilçe merkezinin tahliyesine neden olan yangın ise merkezden uzaklaştı, sarp arazide devam ediyor.

Yangın söndürme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Buldan'daki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli Buldan'daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Pakdemirli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "DENİZLİ BULDAN GÜNEY YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Can kaybı 9'a yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'daki orman yangınlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, "Bölgedeki felakette 1 can kaybımız oldu" dedi.

Çıkan orman yangınları sonucu toplam can kaybı 9'a yükseldi.

Manavgat'taki yangınlarda 7, Marmaris'teki yangınlarda 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Bakan Koca, Antalya ve Muğla'da yangından etkilenen 869 kişinin tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini, Muğla'da 36, Antalya'da 11 kişinin 47 kişinin ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

İspanya'dan 2 uçak daha geliyor

Türkiye'deki yangınlara müdahale etmek için İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağının daha yola çıkacağı bildirildi.

İspanya'nın kısa bir süre önce gönderdiği iki yangın söndürme uçağı, bir ulaştırma uçağı ve 27 pilot Türkiye'ye ulaşmıştı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.