"Türklere Verdiğiniz Sözü Tutun, Yoksa Pişman Olursunuz"

"Türklere Verdiğiniz Sözü Tutun, Yoksa Pişman Olursunuz"

ABD'nin eski büyükelçisi Jeffrey, Cerablus operasyonu ile alakalı "Eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz" dedi.

BBC Radyo'da katıldığı bir programda Cerablus operasyonunu değerlendiren ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, PYD'nin Fırat Nehri'nin batısına geçmeyeceği konusunda ABD'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmadığını belirterek, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz" sözleriyle ABD'ye mesaj verdi.

'PYD DOĞUYA ÇEKİLMEDİ'

ABD yönetiminden, 'Cerablus'un güneyindeki eylemlerin desteklenmediği' yönünde açıklamalar geldiği hatırlatılan Jeffrey, "Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'da Türkiye'ye net bir şekilde 'Kürtlerin Fırat nehrinin doğusunda kalacakları ve batısındaki toprakları ele geçirmeye çalışmayacakları' sözünü verdi. Türkler bunu kabul ediyor ancak onlar (PYD) doğuya çekilmedi" ifadelerini kullandı.

Jeffrey, ABD'nin verdiği sözde durmadığını savunarak, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz." diye konuştu. IŞİD'in hem ABD hem de Türkiye için tehdit olduğunu dile getiren Jeffrey, PYD'nin Türkiye için kesin bir tehdit olduğunu söyledi.

'TÜRKLER HEM IŞİD'E HEM PYD'YE KARŞI SAVAŞIYOR'

Obama yönetiminin sahada IŞİD'e karşı savaştıkları için PYD'yi desteklediğini ancak örgütün tek hedefinin IŞİD olmadığını, kuzeyde bir kuşak oluşturmak istediğini söyleyen Jeffrey, "Türkler hem DAEŞ'e hem de bu tehdide karşı savaşıyor ve ABD de en azından resmi olarak bunu desteklediğini söyledi" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.