Türkmen kenti için geri sayım: ABD Telafer'e askeri sevkiyat yaptı

Türkmen kenti için geri sayım: ABD Telafer'e askeri sevkiyat yaptı

ABD'nin, Irak'ta IŞİD'in kontrolündeki Türkmen Telafer kentine yakın inşa ettiği üsse askeri danışman ve lojistik malzeme sevkiyatı yaptığı belirtildi

Irak Hava Kuvvetlerinde görevli Albay Mustafa Sufuk el-Ceheşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD'ye ait yaklaşık 13 helikopterle askeri danışman ve çok sayıda mühimmat, Telafer yakınlarındaki Kehriz Askeri Üssü'ne ulaştı." ifadelerini kullandı.

Ceheşi, Telafer'in IŞİD'in elinden geri alınması için başlatılacak operasyon hazırlıkları çerçevesinde son iki günde Kehriz Askeri Üssü'ne 31 savaş tankının da sevk edildiğini kaydetti.

Iraklı askeri yetkili Ceheşi, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması için askeri hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Irak ordusunda görevli Yarbay Mehdi el-Hafacı, dün AA muhabirine, Musul vilayetinin batısında yer alan Telafer'e yakın bir bölgede ABD'nin bir askeri üs inşa ettiğini belirtmişti.

Telafer kent merkezinin doğusundaki Kehriz Askeri Üssü, yaklaşık 35 kilometre mesafede yer alıyor.

Musul'da IŞİD'e karşı yürütülen operasyonun 10 Temmuz'da tamamlanmasının ardından ordu birliklerinin Telafer'e yönelik bir kurtarma operasyonu düzenleyeceği ifade edilmişti. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi geçen pazar günü operasyon için hazırlıkların tamamlandığını belirtmişti.

IŞİD, Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i 16 Haziran 2014'te ele geçirmişti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.