Türkmenistan'da kazananı belli seçim: 'Oğul Berdimuhammedov yeni cumhurbaşkanı olacak'

Türkmenistan'da kazananı belli seçim: 'Oğul Berdimuhammedov yeni cumhurbaşkanı olacak'

Türkmenistan, ülkeyi yönetecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gitti.

Türkmenistan, ülkeyi yönetecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gitti.

9 adayın yarıştığı seçimde, mevcut Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un oğlu Serdar'ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Uzmanlar, ülkedeki seçimin özgür ve adil olmadığı ve Berdimuhammedov'un seçim gerçekleştirilmeden önce kazanan isim olduğu görüşünde.

Serdar Berdimuhammedov'un seçimlerin ardından ülkenin yeni cumhurbaşkanı olacağı, Kurbankulu Berdimuhammedov'un ise Senato'nun başkanı olarak görevine daha az yoğunlukla devam edeceği belirtiliyor.

Türkmenistan Merkezi Seçim Kurulu yetkilileri Şubat ayı başlarında,, Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un yeniden aday olmayacağını belirtmesi üzerine ülkede erken seçim kararı alındığını aktarmıştı.

2006 yılından beri iktidarda olan ve herhangi güçlü bir muhalefet ile 'karşılaşmayan' 64 yaşındaki Berdimuhammedov'dan sonra ülkenin başına 40 yaşıdaki oğlu Serdar'ın geçmesi bekleniyordu.

Berdimuhammedov, 'zor bir seçim yaptığını' ve 'genç liderlere yer vermenin zamanının geldiğini' ifade etmişti.

Oğul Serdar'a verilen üst üste verilen terfiler, bu ismin Cumhurbaşkanı'nın 'halefi' olması yönündeki düşünceleri de güçlendiriyordu.

Serdar Berdimuhammedov bir süre önce Başbakan Yardımcısı yapılmıştı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.