Türkmenler ve Araplar 'Kürdistan' referandumuna karşı ayaklandı

Türkmenler ve Araplar 'Kürdistan' referandumuna karşı ayaklandı

Irak'ın Diyala bölgesine bağlı Mendeli'de Türkmenler ve Araplar, Kürdistan referandumuna karşı büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Irak'ın Diyala bölgesine bağlı Mendeli'de Türkmenler ve Araplar, Kürdistan referandumuna karşı büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Sokaklardaki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayraklarını söken kalabalık Irak bayraklarıyla kent merkezinde toplandı.

Sokağa çıkan grup, Mendeli'deki Kürt Belediye Başkanı'nın konutunu abluka altına aldı. Belediye Başkanı'nın ısrarla referanduma katılmak istemesi üzerine Türkmenler ve Arapların büyük bir protesto başlattıkları öğrenildi. 

Türkmeneli Cephesi ajansına göre belediye başkanı ilçeden kovuldu. Halkın ayrıca, ilçe idare müdürünü de ilçeden kovduğu belirtiliyor. Araplar ve Türkmenler, Diyala valisinden belediye ve ilçe müdürlükleri için yeni bir seçim yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.