Twitter Suudi Arabistanlı alim Abdulaziz Tarifi'nin hesabını sildi

Twitter Suudi Arabistanlı alim Abdulaziz Tarifi'nin hesabını sildi

Twitter, Suudi Arabistan yönetimince hapiste tutulan din adamı Abdulaziz Tarifi'nin sosyal medya hesabını tamamen kapattı.

Twitter, Suudi Arabistan yönetimince hapiste tutulan din adamı Abdulaziz Tarifi'nin sosyal medya hesabını tamamen kapattı.

Tarifi'nin hesabının önce onay amaçlı verilen "mavi tik"i alınmış, ardından tweetleri silinmişti.

Bugün itibariyle kullanıcılar Tarifi'nin Twitter hesabına erişememeye başladı.

Tarifi'nin 1 milyonu aşkın takipçisi bulunuyordu.

Suudi yönetimi daha önce de Abdulaziz Tarifi'nin internet sitesini kapattırmış ve kitaplarının satışını yasaklatmıştı.

a-tarifi.jpg

Daha önce Suudi yönetiminin, Twitter'a Tarifi'nin tweetlerinin silinmesi için rüşvet verdiği öne sürülmüştü.

Suudi Arabistan'ın en ünlü "fikir tutuklularından" muhaddis (hadis alanında uzman) Abdulaziz Tarifi'nin (1976-) hapis koşullarının Suudi yönetimince kasten kötüleştirildiği ve Tarifi'nin kötü muameleye tabi olduğuna dair iddialar artıyordu.

Muhammed bin Selman'ın emriyle hapiste tutuluyor

Nisan 2016'da Suudi Arabistan'da yönetimi eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan Abdulaziz Tarifi hakkında açılan mahkeme onun beraatine hükmetse de Tarifi'nin Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle hapiste tutulduğu biliniyor.

"Hadisçiliği ağır bassa da İslami ilimlerin tümünde oldukça yetkin bir isim" olarak nitelendirilen Abdulaziz Tarifi 2010'dan bu yana Suudi Arabistan ve İslam dünyasının sosyal ve siyasi meseleleriyle ilgili  telif, açıklama ve faaliyetlerini yoğunlaştırmış, bu alandaki yazı ve yayınları büyük ilgi çekmişti. 

Bu yazı ve yayınlarda Suudi yönetimine de ilmi eleştirilerde bulunduğu belirtilen Tarifi, bu gerekçeyle Nisan 2016'da hapsedilmişti. Halen hapiste tutulan Tarifi hakkında mahkeme beraat kararı verse de siyasi bir kararla tahliyesinin önüne geçilmişti.

Abdulaziz Tarifi 2006'da da Suudi yönetimini eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanmış ancak 1 ay sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.