Twitter: Trump’ın tweetlerini silmeyeceğiz

Twitter: Trump’ın tweetlerini silmeyeceğiz

Twitter, şirket kurallarını ihlal etse dahi ABD Başkanı Donald Trump’ın tweetlerinin silinmeyeceğini açıkladı.

Bloomberg’e göre Twitter şirketi tarafından yapılan açıklamada, “İnsanlar, şirket politikalarımızla ters düşse bile dünya liderlerinin ne yazdığını okuyup, bununla ilgili konuşabilmeli” ifadeleri kullanıldı.

Şirketin açıklamasında ayrıca, “Tüm yanlış bilgileri ele almaya çalışmıyoruz. Bunun yerine zarar verme ihtimali daha yüksek olan manipüle edilmiş medyaya, sivil bütünlüğe ve Covid-19 gibi konulara odaklanıyoruz. Paylaşılan tweetlerin doğruluğunu sorgulamayı değil, insanların kendi fikirlerini oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz” denildi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta attığı bir tweetinde California eyaletindeki başkanlık seçimlerinde posta yoluyla kullanılacak oyların hileye açık olduğunu öne sürerek, oy sandıklarının çalınacağını ve sahte oy pusulası basılacağını iddia etmişti.

Bunun üzerine Twitter, ABD Başkanı’nın bu tweetinin altına ‘Bilgiyi doğrula’ uyarısı koymuştu.

Twitter'da 80 milyondan fazla takipçisi olan Trump ise taraflı medya kuruluşları nedeniyle sosyal medyanın önemini hatırlatarak, bu platform üzerinden birçok insana ulaştığını, bu nedenle hesabını kapatmayacağını söylemişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.