Twitter yeni bir özelliği test ediyor: 'Yanıltıcı içerik'

Twitter yeni bir özelliği test ediyor: 'Yanıltıcı içerik'

Sosyal medya platformu Twitter, gönderilerin "yanıltıcı" olarak bildirilebilmesi için yeni bir butonu kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Twitter ilk kez 'yanıltıcı' gönderi düğmesini test ediyor

Yanlış bilgi bildiren birinin "şüpheli, spam, kötüye kullanım amaçlı veya zararlı" gibi seçenekler arasından seçim yapması ve ardından rapor oluşturmak için bunu daha spesifik alt kategorilere indirgemesi gerekiyor.

Pilot bölgelerde test edilecek

Şirket yeni özelliğin yalnızca bir test olduğunu ve başlangıçta yalnızca birkaç ülkede kullanıma sunulacağını bildirdi.

Teknoloji devi, Avustralya, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı kullanıcıların  artık bir tweet bildirmeye çalışırken "yanıltıcı" seçeneği göreceklerini söyledi.

Şirket ayrıca, sistemin önemli bir etkisi olmayabileceği konusunda kullanıcıları uyardı.

Şirket, güvenlik hesabında "Bunun etkili bir yaklaşım olup olmadığını değerlendiriyoruz, bu yüzden belli bölgelerde başlıyoruz" açıklaması yaptı.

Sosyal medyaya yanıltıcı içeriklerle ilgili yoğun baskı

Pandeminin başlangıcından bu yana, sosyal medya sitelerinden internette yayılan yanıltıcı içeriklerle mücadele için harekete geçmeleri bekleniyordu.

Büyük sosyal medya ağlarının çoğu, COVID-19 salgını ve ABD seçim kampanyaları sırasında dezenformasyonun yayılmasıyla mücadele etmek için yeterli çabayı göstermemekle suçlanmıştı.

Kaynak: BBC

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.