Twitter'a para ödemeyenler mavi tiklerini kaybetti

Twitter'a para ödemeyenler mavi tiklerini kaybetti

Dün itibariyle abonelik satın almamış olan milyonlarca kullanıcının hesaplarındaki mavi tik işareti kaldırıldı.

Twitter’ın abonelik satın almayanların mavi onay işaretini kaldırmaya başlamasının ardından birçok ünlü isim de onaylanmış hesap anlamına gelen mavi tik işaretini kaybetti.

Twitter, dünyanın en zengin işadamlarından biri olan Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından onaylanmış hesapları gösteren mavi tik işaretinin aboneliğe tabi olacağını açıklamıştı. Dün itibariyle abonelik satın almamış olan milyonlarca kullanıcının hesaplarındaki mavi tik işareti kaldırıldı.

Mavi tik işaretini kaybedenler arasında, Microsoft kurucusu Bill Gates ve ünlü futbolcu Christiano Ronald gibi isimler de yer aldı.

Yazar Stephen King daha önce kendisinin abonelik satın almayacağını açıklamıştı. Benzer şekilde basketbol oyuncusu LeBron James de mavi tik için ücret ödeyemeyeceğini duyurmuştu.

Twitter’ın sahibi Elon Musk dün bir mesaj paylaştı ve aralarında Stephen King ve LeBron James’in de bulunduğu bazı kişilerin abonelik ücretlerini kendisinin karşılayacağını söyledi.

Twitter, onaylı hesap ve mavi tik aboneliği için üyelerden aylık 8 dolar ücret talep ediyor.

Kaynak: VOA Türkçe

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.