Twitter'da İslam dinine hakaret eden kişi serbest bırakıldı

Twitter'da İslam dinine hakaret eden kişi serbest bırakıldı

Sosyal medyada İslam dinine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık altı ay yedi gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sosyal medya platformu Twitter'da İslam dinine hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 6 ay 7 gün hapis cezası verildi.

İstanbul'da yaşayan M.B. hakkında 9 Eylül'de sosyal medya platformu Twitter'da yaptığı iki paylaşım nedeniyle, "Zincirleme şekilde halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "Zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından iki yıl altı aydan sekiz yıl dokuz aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bakırköy 39'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi.

Cumhuriyet savcısı ise bir önceki celsede verdiği mütalaayı tekrar ederek, dosya kapsamındaki incelemede sanığın paylaşımlarının sadece bir tanesinin tarihinin belli olduğunu, diğer paylaşımların tarihlerinin belli olmadığını belirtti.

Mütalaada, sanık için ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan altı aydan bir yıla kadar hapis cezası istendi.

İndirimli ceza uygulandı, hüküm geriye bırakıldı

Mahkeme, M.B.'ye "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama' suçundan 6 ay hapis cezası verdi.

Sanığın birden fazla paylaşım yaptığı sabit olduğundan ceza 7 ay 15 güne çıkarıldı.

İyi hali göz önüne alınan sanığa indirim uygulanarak cezası 6 ay 7 güne indirildi. Hükmün açıklanması ise geriye bırakılarak sanık serbest bırakıldı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.