'Uçak düşürme saldırısı hazırlığında olan' 4 kişi yakalandı

'Uçak düşürme saldırısı hazırlığında olan' 4 kişi yakalandı

Avustralya'nın Sydney şehrinde uçak düşürme saldırısı hazırlığında olduğundan şüphelenilen 4 kişi gözaltına alındı.

Euronews'un haberine göre Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull yaptığı açıklamada "terörle mücadele" ekiplerinin şehrin 4 farklı kırsal bölgesinde operasyonlarını sürdürdüğünü belirtirken, hava alanlarında da güvenliğin artırıldığını kaydetti.

​Turnbull irili ufaklı birçok tehditle karşılaştıklarının altını çizdi: "Terörle ilgili bazı tehditler aldık. Bunlardan bazıları küçük bir uyarıyla hemen harekete geçen bireysel girişimlerdi. Diğerleriyse daha karmaşık planlardı. Şu anda üzerinde çalıştığımız bu kategoriye giriyor."

Avustralya'nın göçten sorumlu devlet bakanı geçtiğimiz ay Suriye'de savaşmak için ülkelerinden yaklaşık 100 kişinin ayrıldığını açıklamıştı. 25 milyon nüfuslu ülke burada doğan ve 2014 yılından bu yana Ortadoğu'nun çeşitli bölgelerinde savaştıktan sonra yurtlarına dönen vatandaşları sebebiyle güvenlik tedbirlerini artırmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.