Uçak ve otobüs yolculuklarına zorunlu PCR testi geliyor

Uçak ve otobüs yolculuklarına zorunlu PCR testi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testini devreye alacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testini devreye alacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6 Eylülde yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve çalışanlarımızdan düzenli PCR testi talep edeceğiz. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bazı kesimlerin hâlâ aşıya tereddütle yaklaştığını görüyoruz. Aşı gönüllülük esasına göre yürütülmektedir. Tüm vatandaşlara bir kez daha aşılarını derhal olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Erdoğan, "Meclis'in açılmasıyla, Avrupa'dakine benzer bir sosyal medya düzenlemesini getirmekte kararlıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bloomberg HT

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.