Üçüncü Dünya Savaşı ne zaman çıkacak?

Üçüncü Dünya Savaşı ne zaman çıkacak?

Bilgisayar Bilimci Aaron Clauset, gerçekleşen savaşlarla ilgili verileri inceleyerek bir tahminde bulundu.

Colorado Üniversitesi’nde çalışan Bilgisayar Bilimci Aaron Clauset, gelecek dünya savaşını tahmin etmek için verilerden faydalandı.

Son büyük dünya savaşının üzerinden 70 yıldan fazla zaman geçti.  O zamandan bugüne hiç küresel boyutta büyük bir çatışma yaşanmadı. 

Clauset,1823-2003 yılları arasında gerçekleşen savaşlarla ilgili verileri gözden geçirdi. Clauset verileri incelerken bir çatışmanın öncesinde ve sonrasındaki somut verilere özellikle dikkat etti. 

Sonuç olarak Clauset içinde bulunduğumuz uzun ‘barış’ döneminin insanlık tarihini göz önünde bulundurunca hiç de olağanüstü bir durum olmadığını ortaya koydu. Verilere göre 2. Dünya Savaşı'ndan sonra gelen barış döneminin 100-140 yıl civarında bozulmaması bekleniyor. Yani tahminlere göre 2045 yılı ile 2085 yılları arasında 3. Dünya Savaşı yaşanabilir.

Clauset, asıl önemli olan şeyin “Yeryüzündeki yaşama son verecek kadar yıkıcı bir savaştan ne kadar uzağız?” sorusuna cevap bulmak olduğunu söylüyor.

Clauset geliştirdiği istatistiksel veriyi insanlığın nihai sonunun zaman çizelgesini çıkarmak için kullandı. Küresel nüfus, teknolojik gelişmeler ve değişen siyasi durumlar gibi bütün değişkenleri göz önünde bulundurunca insanlığın sonunun günümüzden 383 ila 11 bin 489 yıl sonra gelebileceğini tahmin etti. Bu ikisinin tam ortası ise bin 339 yıl sonrası oluyor. Clauset “Bu derece değişken bir olayı kesin olarak bilemesek bile, insanlığın sonunu getirebilecek türde bir çatışmanın önümüzdeki 13 yüzyılda yaşanması mümkün görünüyor.” diyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.