Ukrayna 4 adet Bayraktar TB2 daha alacak

Ukrayna 4 adet Bayraktar TB2 daha alacak

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, ülkesinin 4 adet daha Bayraktar TB2 İHA sistemi satın almayı planladığını duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, 2021-2022 yılları içinde 4 adet Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) kompleksi daha satın almayı planladıklarını açıkladı.

Zalujnıy, Report haber ajansına yaptığı açıklamada, bu sene 1 adet TB2 İHA kompleksini envanterlerine kattıklarına da değindi.

Zalujnıy, ayrıca gelecekte, böyle droneleri yerli üretim olarak envanterlerine dahil etme niyetinde olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, bunları almanın yeterli olmadığını ifade eden Zalujnıy, onları etkili bir şekilde kullanmayı öğrenmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.Ukrayna’nın Türkiye ile arasındaki savunma anlaşmaları gereği uzun süredir tedarik ettiği Bayraktar TB2-Türk İnsansız Hava Araçları (İHA) Ukrayna’dan yapılan yeni bir açıklama ile 4 Ocak 2021’de tekrar gündeme geldi.

Türk SİHA’larından 2020 yılında satın alan Ukrayna bu sene için de yeni bir siparişte bulunacağı açıkladı. Neyijpapa, açıklamasıyla yeni yılda Ukrayna donanması için Türk İnsansız Hava Araçlarını (İHA) ve korvetlerini beklediklerini söyledi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Oleksiy Neyijpapa, Türkiye’nin iç operasyonları başta olmak üzere Azerbaycan, Libya ve Suriye’deki etkin başarılarla gündemdeki yerini korumaya devam eden Bayraktar TB2-Türk İHA’ları hakkında İHA satın alımına hazırlandıklarını belirtti. Komutan Neyijpapa, Türk insansız hava araçlarının satın alımını hazırlandıklarını dile getirerek, “Bayraktar İHA’ları hem sahil hem de denizdeki faaliyetlerde kullandık, çok kabiliyetliler.” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’den 2019’da 6 Bayraktar TB2 İHA ve 3 yer kontrol istasyonu satın aldı. Temmuz’da ise 1 adet TB2 İHA kompleksi Ukrayna Deniz Kuvvetleri envanterine dahil edildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.