Ukrayna asker sayısını artırıyor

Ukrayna asker sayısını artırıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, parlamentoda yaptığı konuşmada silahlı kuvvetlerin sayısının 3 yıl içinde 100 bin kişi artırılacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, parlamentoda yaptığı konuşmada silahlı kuvvetlerin sayısının 3 yıl içinde 100 bin kişi artırılacağını söyledi. Zelenskiy ayrıca, vekilleri 'Rus saldırısı' konusunda paniğe kapılmamaya çağırdı. Silahlı kuvvetlerin büyüklüğünün üç yıl içinde 100 bin kişi artırılacağını söyleyen Zelenskiy ayrıca Ukrayna ekonomisinin istikrara kavuştuğunu söyledi.

Milletvekillerini birlik halinde kalmaya ve 'Rus askeri saldırısı' konusunda paniğe kapılmamaya çağıran Zelenskiy, "Ukrayna, İngiltere ve Polonya arasında Avrupa'da yeni bir işbirliği formatı oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.

Sputnik'in haberine göre Zelenskiy ayrıca, ülke ekonomisinin istikrara kavuştuğunu, finansal sistemin kontrol altında olduğunu ve Grivna'nın 'daha iyi hissettiğini' açıkladı: "Ekonomimiz istikrar kazanıyor. Finansal sistemde her şey kontrol altında. Ocak ayında bütçe gelirleri 7 milyar Grivna (yaklaşık 245 milyon dolar) ile fazlasıyla karşılandı. Tanrıya şükür, bugün Grivna daha iyi hissediyor, dün 30 kopek güçlendi, yavaş yavaş planlı ve istikrarlı kura dönüyoruz. Neredeyse bir haftadır, uluslararası finans piyasalarında tahvillerimiz için olumlu bir eğilim var, kotasyonları eski seviyelerine dönüyor. Finans dünyası Ukrayna'nın geleceği konusunda iyimser."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.