Ukrayna bir Rus gemisini daha vurdu

Ukrayna bir Rus gemisini daha vurdu

Ukrayna donanması, Yılan Adası açıklarında, Rus donanmasının 2016 yılında denize indirdiği lojistik gemisi olan Vsevolod Bobrov’u vurdu.

Odesa Bölgesel Askeri İdaresi sözcüsü Sergiy Bratçuk (Serhiy Bratchuk) Telegram üzerinde yaptığı bir açıklamada Rus donanmasına ait Vsevolod Bobrov adlı geminin Yılan Adası açıklarında Ukrayna donanması tarafından vurulduğunu ve hasar gördüğünü duyurdu.

Sergiy Bratçuk, “Donanmamızın eylemleri sonucunda Rus filosunun en yenilerinden biri olan Vsevolod Bobrov lojistik gemisi ateşe verildi. Onun Sivastopol’a doğru çekindiği söylüyorlar” dedi. Bu bilginin henüz netleşmediğini belirten Sözcü, “Ancak geminin Yılan Adası açıklarında yılan ısırığına uğradığı doğrudur” ifadelerini kullandı.

Geçen haftalarda, Yılan Adası yakınlarında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, amiral gemisi Moskva da dahil olmak üzere Rus Karadeniz Filosuna ait yarım düzine savaş gemisinini vurdu veya imha etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.