Ukrayna Genelkurmay Başkanı Syrskyi: Doğu cephesinde durum kritik

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Syrskyi: Doğu cephesinde durum kritik

Orlivka, kısa süre önce Rus güçleri tarafından ele geçirilen Lastoçkin'in yaklaşık 2 kilometre kuzeybatısında yer alıyor.

Fotoğraf: Avdiivka bölgesinde Rusya tarafından imha edilen Amerikan M1 Abrams tankı

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrskyi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna güçlerinin Rus birliklerini Avdiivka'nın batısındaki Orlivka köyünden geri püskürttüğünü ancak doğu cephesinde durumun halen çok kritik olduğunu söyledi.

Orlivka, kısa süre önce Rus güçleri tarafından ele geçirilen Lastoçkin'in yaklaşık 2 kilometre kuzeybatısında yer alıyor.

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin aylar süren bir saldırının ardından geçen hafta Ukrayna'nın doğusundaki stratejik Avdiivka kentini ele geçirdiğini ve cephe hattındaki diğer bazı bölgelere de baskı yaptığını söylüyor.

Ukrayna ordusu bu hafta Avdiivka yakınlarındaki iki köyden daha çekildiğini ve Batılı müttefiklerinden gelen desteğin azalmasıyla daha fazla toprak kaybettiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Syrskyi, "Düşman cephe hattının birçok bölgesinde aktif saldırı eylemlerine devam ediyor. Durum özellikle Avdiivka ve Zaporijya bölgelerinde oldukça gergin.” dedi.

Syrskyi, Rus taarruz birliklerinin Ukrayna savunmasını yarmaya ve Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdychi ve Krasnohorivka yerleşimlerini ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

Doğu cephesindeki birlikleri ziyaret eden Syrskyi, bazı komutanların "durumsal farkındalık ve düşmanı değerlendirme" konusunda eksiklikler ortaya koyduğunu ve bunun da belirli bölgelerde savunmanın sürdürülebilirliğini doğrudan etkilediğini söyledi.

Syrskyi, "Ek mühimmat ve malzeme kaynaklarının yanı sıra gerekli rezervlerin tahsis edilmesiyle sahadaki durumu düzeltmek için tüm önlemleri aldım" dedi.

Ukrayna ordusu ve Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Batılı müttefiklerden gelen askeri yardımın yetersizliği nedeniyle birliklerin Rus saldırılarını püskürtmek için gereken askeri teçhizat ve mühimmattan yoksun olduğunu defalarca dile getirdi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.