Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhnyi görevden alındı

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhnyi görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi'yi görevden aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Genelkurmay Başkanı General Valerii Zaluzhnyi'yi görevden aldı.

Zelenskiy, 2019'dan beri Ukrayna'nın kara kuvvetlerini yöneten Oleksandr Syrsky'yi Genelkurmay Başkanı olarak atadı.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda Zelenskiy, Zaluzhnyi'ye hizmetleri teşekkür etti ve askeri liderlikte değişiklik zamanının geldiğini belirtti.

Zelenskiy, Zaluzhnyi'nin görevden alınmasına rağmen "kendi ekibinde kalması gerektiğini" söyledi.

General Zaluzhnyi ise Ukrayna'nın askeri stratejisinin "değişmesi gerektiğini" kabul etti. Zaluzhnyi, görevden alındıktan sonra yaptığı açıklamada "2022'nin görevleri, 2024'ün görevlerinden farklı. Bu nedenle, herkesin birlikte kazanmak için yeni gerçeklere uyum sağlaması ve değişmesi gerekiyor." dedi.

Karara ilişkin açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov "Savaş aynı kalmaz. Savaş değişir ve talepler değişir. Yeni yaklaşımlar ve yeni stratejiler gerekir. Bugün, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri liderliğini değiştirme ihtiyacı olduğuna karar verildi." ifadelerini kullandı.

Bir süredir General Zaluzhnyi ile Devlet Başkanı Zelenskiy arasında ihtilaflar olduğu ve Zaluzhnyi'nin görevden alınacağı iddia ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.