Ukrayna güçleri Rus köyünü bombaladı

Ukrayna güçleri Rus köyünü bombaladı

Ukrayna ordusunun karşı taarruz hazırlığı yaparken Rusya’nın Bryansk bölgesindeki bir sınır köyünü bombaladığı bildirildi.

Ukrayna birliklerinin, Rusya’nın Bryansk bölgesindeki bir sınır köyünü salı günü sabah saatlerinde bombaladığı bildirildi.

Euronews'in haberine göre, Bryansk Valisi Alexander Bogomaz, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna birliklerinin sınırdaki Starodubsky belediyesine bağlı Kurkovichi köyünü bombaladığını duyurdu.

Alexander Bogomaz, bombalama sonucu ölen ya da yaralanan olmadığını bir evde yangın çıktığını aktardı.

Bogomaz, pazartesi günü ise bir yük trenine yönelik bombalı saldırı sonucu, 7 vagonun raydan çıktığını açıkladı.

Ukrayna şu ana kadar Rusya topraklarındaki hiç bir saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. Reuters, bu bombardıman haberinin bağımsız kaynaklar tarafından henüz teyit edilemediğini bildirdi.

Rus yetkililer, Ukrayna ve Belarus ile ortak sınırlarda Ukraynalı sabotaj gruplarının son 14 ay içinde cephe gerisini sızarak çeşitle bombalı saldırılarda bulunduğu suçlamasında bulunuyor.

Cephede son durum ne?

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün yaptığı açıklamada Ukrayna'da askeri sanayi tesislerine yönelik denizden ve havadan uzun menzilli füzelerle saldırı düzenleyerek mühimmat, silah ve askeri teçhizat üreten işletmelerin çalışmalarını aksattıklarını bildirmişti.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy ise yine dün yaptığı açıklamada, Bahmut'un bazı kesimlerinde Ukrayna birliklerinin Ruslara karşı taarruza geçtiğini aktarmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.