Ukrayna İçişleri Bakanı: Ermeni soykırımı tanınmalı

Ukrayna İçişleri Bakanı: Ermeni soykırımı tanınmalı

Ukrayna devleti 'soykırım' iddialarının resmi makamlarca anılmasını yasaklamasına rağmen, Ermeni asıllı İçişleri Bakanı Arsen Avakov'dan açıklama geldi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, 1915 olaylarının devlet seviyesinde “soykırım” olarak ilan edilmesi gerektiğine yönelik açıklamasıyla gündeme geldi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamada “soykırım” ifadesini kullanmasının ardından, Bakü doğumlu Ermeni asıllı Bakan Avakov da 1915 olaylarının devlet seviyesinde “soykırım” olarak ilan edilmesi gerektiğini savundu.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, dün Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, 'Ermeni soykırımının' batı ülkelerinde tanındığını ve onlarca ülke tarafından kınandığını, 2014’te Euromeydan olaylarında ilk ölenlerden birinin Ermeni Sergey Nigoyan olduğunu ve Ermenilerin Ukrayna ordusu bünyesinde Donbas’ta savaştığını söyledi.

Avakov şu ifadeleri kullandı: "Ermeni soykırımı, tek bir halkın trajedisi değil. Bu, tüm insanlık için korkunç ve maalesef incelenmemiş bir ders, çünkü halâ hiçbir ülke ve hiçbir halk trajedinin tekrarlanmasına karşı güvende değil. Tam da bu yüzden Ermeni soykırımı devlet seviyesinde tanımak bu kadar önemli. Suçu kınamak, ihtilaf ve anlaşmazlık ne olursa olsun bu tür şekilde ‘çözümünün’ kabul edilemez olduğunu ilan etmek, siyasi taahhütler üstlenmek.”

Sovyetler Birliği döneminde, 2 Ocak 1964’te Bakü’de doğan Ermeni asıllı politikacı ve iş adamı Arsen Avakov, 2014’ten beri Ukrayna İçişleri Bakanı olarak görev yapıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.