Ukrayna Kırım'da Devriye Polisi Kuracak

Ukrayna Kırım'da Devriye Polisi Kuracak

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yeni devriye polisinin faaliyet göstereceğini açıkladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da ve Ukrayna’nın doğusundaki Lugansk ve Donetsk illerinin teröristler tarafından işgal edilen bölgelerinde yeni devriye polisinin faaliyet göstereceğini açıkladı.

 

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre konuyla ilgili açıklama yapan Arsen Avakov, Ukrayna kolluk kuvvetlerinin sokaklarda güvenliği sağlayacağı şehirler arasında Donetsk, Lugansk, Gorlivka, Akmescit, Sivastopol ve Yalta'nın yer aldığını söyledi.

 

Avakov, “Gelişim planlarımıza göre Donetsk, Lugansk, Gorlivka, Akmescit, Sivastopol ve Yalta olmak üzere Ukrayna’nın 6 şehrinde yeni devriye polisi faaliyet gösterecek” diye kaydetti.

 

Bununla birlikte Ukrayna’nın yeni devriye polisinin bu şehirlerde faaliyetlerinin başlaması ile ilgili net tarihlerini açıklamayan Arsen Avakov, yeni oluşumun göreve başlaması için hazırlık çalışmalarının yapıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.