Ukrayna Kırım'da Rusya'nın Karadeniz Filo Karargahı'nı vurdu

Ukrayna Kırım'da Rusya'nın Karadeniz Filo Karargahı'nı vurdu

Ukrayna ordusu Rus işgali altındaki Kırım'ın Sivastopol şehrinde Rusya'nın Karadeniz Filo Karargahı'na saldırı düzenledi.

Sivastopol Valisi Razvojayev, Rusya Donanması Karadeniz Filosu’nun Sivastopol kentindeki baş karargahına füze saldırısının düzenlendiğini belirtti. Olay yerine acil müdahale ekiplerinin gönderildiği bildirildi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, Telegram hesabından yaptığı ikinci açıklamada, “Bir saldırı daha olabilir. Şehrin merkezine gelmemeyi rica ediyorum. Binalardan çıkmayın” diye yazdı.

Karadeniz Filosu Baş Karargahı yakınlarında bulunan herkesin siren duyunca sığınaklara geçmesi gerektiğini belirten Vali, “Olay yerine Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri çalışıyor. Hava nakil grubu hazır duruma getirildi. Yedek teçhizat devreye sokuldu. İtfaiyeciler, bir an önce yangını söndürmek için tedbirler alıyor. Güç ve araç sayısını artırma çalışmaları devam ediyor” ifadesini kullandı.

Saldırının ardından karargahta ağır hasar oluştu.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.