Ukrayna kuzeydoğu cephesindeki köyleri tahliye ediyor

Ukrayna kuzeydoğu cephesindeki köyleri tahliye ediyor

Ukrayna'da Rusya'nın saldırıları nedeniyle sık aralıklarla sivil yerleşimler için tahliye kararları veriliyor.

Ukrayna'nın kuzeydoğu bölgesi Harkiv'deki yetkililer Salı günü cephe hattına yakın yirmiden fazla köyün sakinlerine, bölgedeki Rus saldırılarının kötüleştiğini gerekçe göstererek bölgeyi boşaltmaları çağrısında bulundu.

Rus güçleri Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal ettikten kısa bir süre sonra Harkiv bölgesinin büyük bölümünü ele geçirdi ve burada toprak kaybetmesine rağmen bölgeyi ele geçirme çabalarını sürdürdü.

Harkiv bölge valisi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "güvenlik durumu göz önüne alındığında, Kupyansk bölgesinin Kindrashivska ve Kurylivska yerleşim birimlerindeki nüfusun zorunlu tahliyesini başlatıyoruz" dedi.

Vali Oleg Synegubov, kararın yerleşim yerlerinde yaşayan 279'u çocuk olmak üzere 3.043 kişiyi etkileyeceğini söyledi.

Synegubov Rusya'nın oluşturduğu tehdit hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Ancak Rus güçleri, savaş öncesi nüfusu yaklaşık 30.000 olan ve önemli bir demiryolu kavşağı konumundaki Kupiansk'ı ele geçirmek için bastırıyor.

Ukrayna rutin olarak sivillerin Rus saldırısı altındaki kasaba ve köylerden tahliye edilmesini emrediyor ancak bu emirleri her zaman uygulamıyor.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.