Ukrayna meclisi Türkiye ile askeri işbirliğini onayladı

Ukrayna meclisi Türkiye ile askeri işbirliğini onayladı

Ukrayna meclisinin üçte ikiyi aşan çoğunlukla onaylamasıyla Ukrayna'da Türkiye ile askeri işbirliğinin yasal zemini oluştu.

Ukrayna'da meclis, Türkiye ile askeri işbirliği anlaşmasını onayladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin Ekim 2020'deki ziyaretinde maddeleri belirlenen anlaşma, 450 milletvekilli Ukrayna Meclisi'nden 303 onayla geçti. 

"Rusya yanlısı muhalif partiler aleyhte oy kullandı"

İktidar milletvekilleri anlaşmanın lehine oy kullanırken Rusya yanlısı muhalif partiler aleyhte oy kullandılar. Bu anlaşmayla Ukrayna'da Türkiye ve Ukrayna'nın askeri işbirliğinin yasal zeminin oluştuğu belirtiliyor.

Türkiye ve Ukrayna'nın askeri işbirliğinin ilk kapsamında Türkiye'nin bu ülkeye askeri yardımda bulunması ve Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Ukrayna ordusuna satılması bulunuyor.

Askeri işbirliğine Rusya tepkili

Türkiye ve Ukrayna'nın askeri işbirliğinin Rusya'da tepkiyle karşılandığı gözlemleniyor.

2014-2015'te Ukrayna'da yaşanan ve artçı çatışmaları halen süren iç savaşta Rusya destekli muhalifler Donbass bölgesinde Kiev'deki yeni yönetime muhalif iki küçük devlet (Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti) kurmuşlardı.

Ukrayna sınırına asker yığan Rusya'nın Ukrayna'yı istilaya hazırlandığı veya istila tehdidiyle Ukrayna üzerinde baskı kurmaya çalıştığı belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.