Ukrayna ordusu mühimmatı karneyle dağıtıyor

Ukrayna ordusu mühimmatı karneyle dağıtıyor

Ukrayna'ya yönelik son dönemde azalan destek Rusya karşısında savaşan ordu güçlerini farklı tedbirler almaya sevk ediyor.

Ukrayna Salı günü yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Kupyansk'ı ele geçirmek için aylardır bastırdığı doğu Harkiv bölgesinde ordusunun yetersiz kaldığını söyledi.

Rus birlikleri işgalin başlarında doğu Harkiv bölgesinin büyük bölümünü ele geçirmiş ancak ABD ve Batılı ülkelerin desteklediği Kiev yönetimi güçleri yaklaşık bir yıl önce yıldırım taarruzuyla Rusları geri püskürtmüştü.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Syrsky bölgedeki gelişmelerle ilgili olarak, "Durum oldukça karmaşık. Düşmanın hem silah hem de personel sayısı bakımından üstün olduğu koşullarda savaşmak zorundayız.” diyor.

Ancak Syrsky, Ukrayna kuvvetlerinin cephedeki duruma uyum sağladığını ve nihayetinde hattı koruduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada Kupyansk çevresindeki sekiz Ukrayna saldırısına topçu ateşiyle karşılık verildiğini bildirdi.

Bakan, cezaevlerinden devşirilen birliklerden oluşan Rus güçlerinin de yaz aylarında Moskova tarafından ele geçirilen ve savaşın harabeye çevirdiği Bakhmut kenti çevresinde güneye doğru ilerlediğini söyledi.

"Mühimmat karneyle dağıtılıyor

ABD merkezli bir askeri gözlem grubu olan Institute for the Study of War, kısa süre önce yayınladığı bir bilgilendirme notunda, Ukrayna güçlerinin mühimmat sıkıntısı nedeniyle mühimmatı karneyle dağıtmak zorunda kaldığını söyledi.

Bilgilendirme notunda, "Topçu mühimmatı kıtlığı ve Batılı ülkelerden güvenlik yardımı sağlanmasındaki gecikmeler, muhtemelen Ukrayna kuvvetlerinin mühimmat stoklamasına neden oluyor ve gelecekteki Ukrayna karşı saldırı operasyonlarını bu nedenle geciktirebilir" denildi.

Kaynak: Mepa News, AFP

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.