Ukrayna parlamentosu sıkıyönetim kararını onayladı

Ukrayna parlamentosu sıkıyönetim kararını onayladı

Ukrayna parlamentosu, sınır bölgesinde ve Karadeniz kıyılarında bir aylık sıkıyönetim ilan edilmesini kararını onayladı.

Rusya ile Azak Denizi'nde yaşanan askeri gerginliğin ardından Ukrayna parlamentosu sıkıyönetime geçilmesini öngören kararı onayladı. Sıkıyönetim 28 Kasım'dan itibaren 30 gün süreyle geçerli olacak.

450 üyeli parlamentoda beş saat süren görüşmelerin ardından 276 milletvekili Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun sıkıyönetim ilan edilmesini öngören kararnamesine onay verirken, 30 milletvekili ise bu kararnameye karşı çıktı. Kararname uyarınca sıkıyönetim ülkenin Rusya ile sınır olan bölgelerinde ve Karadeniz kıyısında geçerli olacak. Milletvekilleri ayrıca devlet başkanlığı seçimlerinin 31 Mart 2019'da yapılmasını da kararlaştırdı.

Poroşenko, Ukrayna'ya yönelik ciddi tehdit nedeniyle sıkıyönetimin gerekli olduğunu belirterek, bunun savaş ilanı anlamına gelmediğini söyledi. Poroşenko, sıkıyönetimin tek amacının Rusya ile artan gerilim nedeniyle Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek olduğunu belirtti.

Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, iki ülke arasında yaşanan gerilimle ilgili ilk kez konuştu. Trump yaşananlardan hoşlanmadığını belirterek, "Umarım durum düzelecektir" dedi. Trump, durumu Avrupalı liderlerle birlikte ele aldıklarını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.