Ukrayna travma yaşayan askerlerin tedavisi için esrarı yasallaştırdı

Ukrayna travma yaşayan askerlerin tedavisi için esrarı yasallaştırdı

Zelenskiy Haziran ayında mecliste yaptığı konuşmada, savaş nedeniyle travma ve stres yaşayanlar için kenevirin yasallaştırılması gerektiğini ifade etmişti.

Ukrayna parlamentosu, yaralanmalar ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyan savaş gazilerinin sayısındaki artışa karşılık olarak tıbbi kenevirin yasallaştırılmasını onayladı.

Milletvekili Yaroslav Zheleznyak Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, kenevirin tıbbi, bilimsel ve endüstriyel kullanımını düzenleyen yasanın Kiev'deki 450 sandalyeli mecliste 248 oyla kabul edildiğini söyledi. Önergeye toplam 16 vekil karşı çıktı.

Rusya'nın Ukrayna işgali ikinci yılına yaklaşırken Ukrayna'da tıbbi esrarın yasallaştırılmasına yönelik destek hız kazandı ve ülkedeki tartışmalar ilacın şiddetli ağrıların tedavisinde ve ruh sağlığına yönelik faydaları üzerine yoğunlaştı.

Zheleznyak, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin 2024 yılının ikinci yarısında yürürlüğe girebilecek olan yasa tasarısını imzalamasının beklendiğini söyledi.

Zelenskiy Haziran ayında mecliste yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımızın savaşın acı, stres ve travmasına katlanmamaları ve ihtiyacı olan herkes için tıbbi kenevire dayalı tedaviyi yasallaştırmalıyız" demişti.

Bu hamle parlamentodaki bazı siyasi grupların tepkisiyle karşılaştı. Eski Başbakan Yulia Timoşenko liderliğindeki Vatan Partisi, esrarın yasallaşmasının kontrolsüz üretimi tetikleyeceğini savundu ve konunun referandumla Ukraynalı seçmenlere sunulması gerektiğini söyledi.

Kararı destekleyenleri büyük kısmı esrarın kronik ağrı, depresyon ve TSSB gibi bir dizi rahatsızlığı tedavi edebileceğini savundu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.