Ukrayna üç günde 6 Rus savaş uçağı düşürüldüğünü açıkladı

Ukrayna üç günde 6 Rus savaş uçağı düşürüldüğünü açıkladı

Ukrayna'nın iddiası bağımsız kaynaklar tarafından henüz doğrulanmış değil.

Ukrayna Ordu Komutanı Oleksandr Syrskyi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kiev'deki birliklere yüksek tahribata sahip güdümlü bombalar atmak üzere havalanan iki Rus savaş uçağının daha düşürüldüğünü ileri sürdü.

Syrskyi, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada düşürülen uçakların bir Su-34 avcı-bombardıman uçağı ve bir Su-35 avcı uçağı olduğunu söyledi ancak uçakların düşürüldüğü bölgeyi açıklamadı. Hafta sonunda Ukrayna, doğu semalarında üç Rus Su-34 ve bir Su-35 uçağını düşürdüğünü açıklamıştı.

“Düşman üç günde 6 uçak kaybetti"

Ukrayna'nın yeni kara kuvvetleri komutanı Oleksandr Pavliuk Pazartesi günü Telegram'da yaptığı açıklamada "Sadece üç gün içinde düşman altı uçak kaybetti" dedi.

Rusya savaş uçaklarının düşürüldüğüne dair haberlerle ilgili yorum yapmadı ve bağımsız kaynaklar da Ukrayna’nın iddialarını doğrulayamadı.

Moskova Kiev üzerinde hava üstünlüğüne sahip ancak Ukrayna buna karşı Batılı ülkelerin hibe ettiği hava savunma sistemlerini kullanıyor.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.