Ukrayna'da çatışmalar devam ediyor

Ukrayna'da çatışmalar devam ediyor

Ukrayna'nın karşı saldırı başlattığı bölgelerde Rusya ile Ukrayna arasında çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

Ukrayna güçleri, savaşın 82'nci haftasında Kırım'daki son teknoloji ürünü Rus hava savunma sistemlerini imha etti ve doğudaki Bahmut kenti yakınlarındaki iki kilit kasabayı ele geçirdi.

Ukrainska Pravda gazetesi, bir deniz insansız hava aracının Sivastopol limanı girişi yakınlarında Bora sınıfı güdümlü füze korveti Samum'un arka sancak gövdesinde hasara yol açtığını ve korvetin onarım için "sancak tarafına yatırılarak" çekilmek zorunda kaldığını bildirdi.

Ukrainska Pravda'nın haberine göre; bu saldırı için SBU (Ukrayna gizli servisi), fırtınada çalışabilen ve yüksek dalgaların arkasında tespit edilmekten saklanabilen deneysel bir deniz insansız hava aracı modeli kullandı. Haberde, özel operasyon sırasında dalgaların yüksekliği 1,5-2 metreye ulaştı denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Samum'un kendisini başarıyla savunduğunu ve insansız deniz botunu imha ettiğini açıkladı.

Bahmut'ta stratejik ilerleme

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna güçlerinin 14 Eylül'de Bahmut'un beş kilometre güneyindeki Andriivka kasabasını ele geçirdiğini açıklamıştı.

Andriivka'nın geri alınmasından üç gün sonra Ukrayna birlikleri, yine Bahmut'un güneyindeki komşu kasaba Klishchiivka'ya bayraklarını çektiler.

Rusya'nın Mayıs sonunda Bahmut'u ele geçirmesinden bu yana Ukrayna şehri kuzey ve güneyden yavaş yavaş kuşatıyor.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Institute for the Study of War (ISW), "Klishchiivka'nın kurtarılması ve Bahmut'un kuzeybatısında devam eden Ukrayna taktik kazanımları, stratejik öneme sahip taktik kazanımlardır çünkü Ukrayna güçlerinin Bahmut bölgesindeki Rus hava indirme unsurlarının önemli bir bölümünü sabitlemesine izin vermektedir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: T24

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.