Ukrayna'da elektrik kesintileri başladı

Ukrayna'da elektrik kesintileri başladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rus saldırılarının Ukrayna'daki elektrik santrallarının üçte birini vurduğunu bildirdi.

Ukraynalılar, Rus hava saldırılarının tahrip ettiği altyapının onarılmasına olanak yaratmak için savaşın başından beri ilk kez dün elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldı.

Ukrayna ordusu, doğu ve güneyde Rus askerlerine karşı ilerlemeye devam etse de elektrik üretim tesislerini ve diğer kamu hizmetlerini füze ve SİHA saldırılarından korumakta zorlanıyor. Bu saldırılar, kış ayları yaklaşırken aksaklıklar yaratmayı ve moral bozmayı amaçlıyor.

Ukrayna hükümeti ülke çapında sabah saat 07.00'den gece 23.00'e kadar elektrik kullanımında kesinti uygularken halka, daha az enerji kullanmaya çalışması çağrısında bulunuldu. 24 Şubat'ta başlayan savaşta ilk kez bu tür kesintilere gidiliyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rus saldırılarının Ukrayna'daki elektrik santrallarının üçte birini vurduğunu bildirdi.

Kuzeydoğudaki Sumi bölgesindeyse su kesintileri yaşandı. Kiev'deki bazı marketlerde su kesintileri olasılığına karşı şişe su satışlarının arttığı bildirildi.

Kievli Mikhaylo Holovnenko, "Rus liderler ve Rus halkına karşı çok öfke var. Ancak biz kesintilere hazırız. Mumumuz, dolu taşınabilir şarj aletlerimiz var. Ukrayna kazanmaya hazır" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'i enerji ve açlığı silah olarak kullanmakla suçladı.

Scholz, Alman parlamentosunda, "Yıkıcı taktikler Rusya'nın savaşı kazanmasını sağlamayacak. Sadece Ukrayna'nın ve ortaklarının birlik ve kararlılığını güçlendirmeye yarayacak" dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev ise Scholz'un "ülkesinin Nazi geçmişini ve savaş sırasında öldürülen ya da açlık ve soğuktan ölen 30 milyon Sovyet vatandaşını açıkça unuttuğunu" söyledi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.