Ukrayna'da göreve başlayan Zelenskiy'den erken seçim kararı

Ukrayna'da göreve başlayan Zelenskiy'den erken seçim kararı

Yemin ederek göreve başlayan Ukrayna'nın yeni Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ilk işi, parlamentoyu feshederek erken seçim ilan etmek oldu.

Ukrayna'nın yeni Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy mecliste yemin ederek görevine başladı. Milletvekillerine seslenen Zelenskiy, konuşmasında parlamentoyu feshederek erken seçime gidileceğini açıkladı.

Ancak muhalefet partileri Zelenskiy'in göreve başladıktan sonraki ilk bir ay içerisinde parlamentoyu feshetme yetkisinin bulunmadığını savunuyor.

Zelenskiy 'ilk görevinin' Ukrayna'nın doğusunda ateşkes elde etmek olduğunu ifade etti. Doğu Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar 5 yıldır devam ediyor.

Savaş ve ekonomik sorunlar ile boğuşan Ukraynalılar oylarını Cumhurbaşkanı Poroşenko'ya rakip olan şovmen Zelenskiy'den yana kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.