Ukrayna'da Rusya'ya bağlı üst düzey yöneticiye suikast

Ukrayna'da Rusya'ya bağlı üst düzey yöneticiye suikast

Rusya'nın işgal ettiği Herson'da Rus karşıtı güçlerin son zamanlarda saldırılarını artırdığı öne sürülüyor.

Ukrayna'da işgal edilen bölgelerdeki Rusya yönetiminin üst düzey bir yetkilisinin, ülkenin güneydeki Herson kentinde düzenlenen suikast sonucu öldürüldüğü bildirildi.

Moskova yönetimine bağlı Herson Sivil-Askeri İdaresi bünyesindeki Aile, Gençlik ve Spor Dairesi'nin  Başkanı Dmitry Savluchenko'nun aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldürüldüğü ifade edildi.

Ukrayna'nın Herson Valiliği yetkilisi, başarılı bir saldırı olarak adlandırdığı suikastin, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin gözetimi altında direniş güçleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna savaşını başlattığı ilk haftalarda işgal edilen Herson kentinde Ukraynalı güçlere bağlı suikast timlerinin faal halde olduğu iddia ediliyor.

Daha önce Ukrayna askeri kaynakları tarafından yapılan açıklamalarda, kentte Rus askerlerinin hedef alındığı belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.