Ukrayna'daki füze saldırısında en az 60 Rus askeri öldü

Ukrayna'daki füze saldırısında en az 60 Rus askeri öldü

Rus askerlerinin ABD yapımı HIMARS füze sisteminden ateşlenen iki füze tarafından vurulduğu bildirildi.

Ukrayna'nın işgal altındaki doğusunda bir eğitim alanının iki füzeyle vurulması sonucu en az 60 Rus askerinin öldüğü bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, askerlerin Donetsk bölgesindeki alanda üst düzey bir komutanın gelişi için askerlerin toplandıklarını söyledi.

Olayın video görüntülerinde çok sayıda ölü olduğu görülüyor.

Saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmesinden saatler önce meydana geldiği bildirildi.

Toplantıda Şoygu, Rusya'nın cephe hattının çeşitli bölgelerinde başarılar elde ettiğini söyledi ve kısa süre önce Avdiivka kasabasının ele geçirilmesinden söz etti.

rus1.jpg
Ölen Rus askerlerinin bir kısmı

Ancak Donetsk bölgesindeki Trudovske köyü yakınlarında meydana gelen olayla ilgili olarak ne Rusya ne de Ukrayna şu ana kadar resmi bir yorumda bulunmadı.

Raporlar, normalde Sibirya'nın Transbaikal bölgesinde konuşlu olan 36. Motorize Tüfek Tugayı mensuplarının, Doğu Askeri Bölgesi 29. Ordu Komutanı Tümgeneral Oleg Moiseyev'in gelişini beklediklerini söylüyor.

Olaydan sağ kurtulan bir asker, olay sonrasına ilişkin bir video kaydı sırasında tugay komutanlarının kendilerini açık bir alanda beklettiğini söyledi.

Rus askerlerinin ABD yapımı HIMARS füze sisteminden ateşlenen iki füze tarafından vurulduğu bildirildi.

Bu ve diğer video ve fotoğraflarda düzinelerce askerin bir tarlada ölü olarak yattığı görülüyor. Tahminler en az 60 kişinin öldüğünü gösteriyor. Saldırıda yaralanan askerler de bu rakamı teyit ediyor.

Kaynak: Mepa News, BBC

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum