Ukrayna'dan Erdoğan'a yalanlama

Ukrayna'dan Erdoğan'a yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinden dönüşte Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde bir mutabakatın söz konusu olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinden dönüşte Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde bir mutabakatın söz konusu olduğunu söylemişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada ise Rusya ile Ukrayna arasında 'mutabakata varılmış bir durum söz konusu değildir' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Türkiye'ye Ukrayna'daki savaşı sonlandırmaya yönelik çabalarından dolayı minnet duyulduğunu ancak durumun objektif bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakanlığın açıklamasında "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği gibi Rusya ile bir konsensüs sağlanmadığı" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün en önemli şart olduğu ifade edilirken Rusya ile görüşmelerin oldukça zorlu bir şekilde yürütüldüğünün de altı çizildi.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.