Ukrayna'dan Rusya'ya 'sınır ötesi' saldırı

Ukrayna'dan Rusya'ya 'sınır ötesi' saldırı

Ukrayna ordusuyla irtibatlı olduğu belirtilen Rus askerlerin sınırdaki Rus toprağı Belgorod'a sızdığı ve bölgede çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Ukrayna ordusuna bağlı olduğu belirtilen güçlerin sınır hattındaki Rus bölgesi Belgorod'a sızdığı bildirildi.

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov bugün yaptığı açıklamada "Ukrayna ordusuna bağlı sabotaj grubunun Ukrayna ile sınır hattındaki Grayvoron yerleşimine giriş yaptığını" söyledi.

Bölgenin konumu:

Sputnik'in haberinde Glotovo köyünün bombalanması sonucunda en az 2 kişinin öldüğü belirtilirken Rus birliklerin Ukrayna ordusuyla irtibatlı olduğu belirtilen güçlere karşılık verdiği ifade edildi.

Rus topraklarına saldırı gerçekleştiren "Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu", Telegram kanalı üzerinden yaptığı paylaşımda, Belgorod'daki Kozinka bölgesini ele geçirdiklerini iddia etti.

Yerel kaynaklar, bölgede zırhlı araçların ve helikopterlerin de dahil olduğu şiddetli çatışmaların yaşandığını, her iki tarafın da kayıp verdiğini belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.