Ukrayna'dan 'uçuşa yasak bölge' çağrısı

Ukrayna'dan 'uçuşa yasak bölge' çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Batı ülkelerine Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesini değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın ülkenin ikinci büyük kenti Harkov’u bombalamasının ardından Batı ülkelerine Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesini değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Ukraynalı yetkililer 1,4 milyon kişinin yaşadığı Harkov kentindeki saldırılarda aralarında çocukların da olduğu sivillerin öldürüldüğünü belirtmişti.

Halka görüntülü bir mesajla seslenen Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Rus füzelerinin, uçaklarının ve helikopterlerinin Ukrayna hava sahasından engellenmesinin zamanının geldiğini söyledi.

Ukrayna lideri Zelenski “Adil müzakereler ancak bir taraf diğerini görüşmeler sırasında roket ateşiyle vurmadığı zaman olabilir” dedi. Uçuşa yasak bölgenin nasıl ya da hangi ülke tarafından uygulanabileceği konusunda ayrıntı vermedi.

"Rusya'nın amacı Ukrayna'yı tavize zorlamak"

Ukrayna lideri Rusya'nın topçu ateşini yoğunlaştırmasının amacının kendisini tavize zorlamak olduğunu söyledi, "Rusya'nın bu yöntemle Ukrayna üzerindeki baskı uygulamaya çalıştığını düşünüyorum" dedi.

ABD’li yetkililer Rusya’yla savaşmak üzere asker gönderme niyetlerinin olmadığını vurgulamış, dünyanın en büyük iki nükleer gücü arasında gerilimin daha da tırmanması konusunda endişelerini dile getirmişti.

Beyaz Saray yorum yaptı

Uçuşa yasak bölge tartışması Beyaz Saray’daki günlük basın toplantısında gündeme geldi.

Sözcü Jen Psaki konuyla ilgili gazetecilerden gelen bir soru üzerine ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’ya savaşmak üzere Amerikan askerlerini gönderme niyetinde olmadığını net bir şekilde dile getirdiğini hatırlattı.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, “Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ABD askerlerinin konuşlandırılmasını gerektirecek bir adım olur’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.