Ukrayna'nın doğusu Rusya'ya mı bağlanıyor?

Ukrayna'nın doğusu Rusya'ya mı bağlanıyor?

Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbas bölgesinde pasaport dağıtmaya hız verdiği, bu bölgelerin fiilen "Rusya'nın eyaletine" dönüştüğü ifade ediliyor.

2014'te fiilen Ukrayna denetiminden çıkan ayrılıkçı "Luhansk Halk Cumhuriyeti" başkanı Leonid Paseçnik, 250 binden fazla Luhansklının Rusya Federasyonu pasaportu aldığını söyledi.

Bu sayının daha da artacağını ifade eden Paseçnik, mevcut durumdan memnun olduklarını belirtti. Ayrılıkçı Luhansk yönetimine göre bölgede yaklaşık 1,5 milyon kişi yaşıyor.

Luhansk Bölgesi'nden daha fazla stratejik öneme sahip olan, yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nde Rusya pasaportuna sahip olanların sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

2014'teki savaşla Ukrayna yönetiminin denetiminden çıkan bu bölgelerin, Ukrayna ile her türlü etkileşimi de hemen hemen tamamen kesilmiş durumda.

Rusya ile komşu olan bu bölgeler, ulaşımını ve tüm ekonomik işlemlerini de Rusya üzerinden sağlıyor. Luhansk ve Donetsk'teki halka yüz binlerce Rus pasaportunun dağıtılmasıyla bu yerleşimlerin git gide Rusya'nın bir bölgesine dönüştüğü belirtiliyor.

Ukrayna yönetimi Rusya'yı Donetsk ve Luhansk'ta işgalcilikle, ayrılıkçı yönetimleri "Rusya'nın hizmetçiliğini yapmakla" suçluyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.