Ukrayna'nın Rusya topraklarını hedef aldığı drone saldırısında 1'i çocuk 3 kişi öldü

Ukrayna'nın Rusya topraklarını hedef aldığı drone saldırısında 1'i çocuk 3 kişi öldü

Rusya'nın Belgorod bölgesinde imha edilen insansız hava aracının enkazının evlere çarpması sonucu 3 kişi öldü iki kişi ağır yaralandı.

Yerel bir yetkili, imha edilen bir Ukrayna insansız hava aracının enkazının Rusya'nın Belgorod bölgesindeki evlerin üzerine düşmesi sonucu biri küçük çocuk olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, iki kişinin de yaralandığını söyledi.

Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Belgorod şehrine yaklaşan "uçak tipi" bir insansız hava aracını düşürdüğünü ve düşen enkazın birkaç evi tahrip ettiğini söyledi.

Gladkov Telegram uygulamasından yaptığı açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle söylüyorum. ölüler var. Biri erkek diğeri kadın olmak üzere enkazdan iki kişinin cesedi çıkarıldı."

Vali daha sonra bir evin enkazı altında bir çocuğun cesedinin bulunmasının ardından ölü sayısının 3'e çıktığını duyurdu: "Biri küçük bir çocuk olmak üzere üç kişi öldürüldü"

Gladkov, "Hepimiz için zor bir sabah" dedi ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

"Hepimiz yas tutuyoruz"

Olayda bir erkek ve bir kadın olmak üzere iki kişinin daha yaralandığı ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Rus devlet haber ajansı TASS'a göre komada olan erkek yaralının solunum yolları ile vücudunun üst ve alt kısımlarında yanıklar oluşmuştu.

Yaralı kadının ise beyin sarsıntısı geçirdiğini ve bacağının kırıldığını bildiren TASS, doktorların kadının durumunu "ciddi" olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Perşembe günü erken saatlerde yaptığı açıklamada Belgorod bölgesinde Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracı saldırısı girişiminin Çarşamba günü yerel saatle 11:30 civarında "engellendiğini" bildirdi.

Bakanlık can kaybından söz etmedi.

Rusya son aylarda başta sınır bölgeleri olmak üzere başkent Moskova'da da Ukrayna insansız hava araçlarının düzenli saldırılarına maruz kaldı.

Bölge valisinin açıklamasına göre geçtiğimiz salı günü gerçekleşen Ukrayna bombardımanında da 2 sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.