Ukrayna'ya ait kargo uçağı Yunanistan'da düştü: 8 ölü

Ukrayna'ya ait kargo uçağı Yunanistan'da düştü: 8 ölü

Ukrayna'ya ait içerisinde yüklü miktarda mühimmat bulunduğu aktarılan kargo uçağı Yunanistan'da düştü.

İçerisindeki yükün 12 tonluk olduğu ve çoğunluğunun patlayıcılardan oluştuğu öne sürülen uçağın dün akşam saatlerinde düştüğü aktarıldı.

Yunan devlet televizyonu ERT'den yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki Kavala şehrinin yakınlarında düşen uçağın 8 kişilik mürettebatından kurtulan olmadığı bildirildi.

Uçağın düştüğü bölge Kavala Havalimanı'na yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Sırbistan'dan Bangladeş'e uçuş yaptığı belirlenen Sovyet yapımı Antonov An-12 model uçak, kargo firması Meridian tarafından işletiliyordu.

Sırbistan Savunma Bakanı Nebojsa Stefanovic, uçakta bulunan silah ve mühimmatların Sırplı şirket Valir tarafından sevk Bangladeş'e sevk edilmek üzere yola koyulduğunu kaydetti. Stefanovic ayrıca uçağın çeşitli silah ve mühimmatların yanı sıra patlayıcıların da içerdiğini belirtirken "Uçak, uluslararası kurallara uygun bir şekilde Bangladeş'e aktarılma konusunda bu ülke yetkilileriyle anlaşmaya varılmıştı." dedi.

Öte yandan uçakta hayatını kaybeden mürettebattan tamamının Ukrayna milliyetinden olduğu belirlendi.

Söz konusu uçak, Bangladeş yolunda Ürdün'e acil iniş talebinde bulunmuştu.

Yunan ordu güçlerinin ve patlayıcı uzmanlarının bölgeye intikal ettiği kaydedildi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.