Ukrayna'ya 'barış gücü' sevkedilebilir

Ukrayna'ya 'barış gücü' sevkedilebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna doğusundaki çatışmayı çözmeye yardımcı olan her teklifi desteklediklerini ifade etti.

NATO, Birleşmiş Milletler (BM) barış gücünün çatışmanın devam ettiği Ukrayna'nın doğusunda ve Kiev’in kontrol etmediği Ukrayna-Rusya sınırı boyunca yerleştirilme fikrini destekliyor.

QHA'nın aktardığona göre Azatlık Radyosu’na konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Biz Minsk Anlaşmalarının, ateşkes rejiminin ve ağır silahların çekilme şartının yerine getirilmesine yardımcı olacak tüm fikirleri ve önerileri destekliyoruz.” diye kaydetti.

Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Eylül ayında düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Donbas’a barış gücü gönderilmesini isteyeceği bildirilmişti. Poroşenko konuyla ilgili olarak, “Barış gücü fikrini ben gelecek ay New-York’ta BM Genel Kurulu’nda sunmayı planlıyorum. Evet, saldırgan ülke, BM Güvenlik Kurulu’nun daimi üyesi ve maalesef veto hakkına sahip, ancak bu bizi söz konusu çözüme ulaşmamızdan alıkoymamalı.” demişti.

Putin’in ilgili açıklamasını eleştiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı’nın açıklamasının Ukrayna’nın doğusundaki çatışmanın tarafı olarak Rusya’nın saldırganlığını Ukrayna’ya ait bir iç çatışma olarak gösterme ve barış operasyonu fikri ile asıl amaçlarını kamufle etme çabası olduğunu, bu atılımın Donbas’ta barışın ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesine yönelik esas amaca ulaşılmasına yardımcı olmayacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.