Ukrayna'ya sığınan Rus pilot İspanya'da ölü bulundu

Ukrayna'ya sığınan Rus pilot İspanya'da ölü bulundu

İspanya'nın EFE haber ajansı Maksim Kuzminov'un cesedinin 13 Şubat'ta güneydeki Villajoyosa kasabasında bulunduğunu açıkladı.

İspanyol ve Ukrayna medyasına göre, geçen yıl Ukrayna'ya iltica eden bir Rus pilotun kurşunlarla delik deşik edilmiş cesedi İspanya'nın güneyindeki bir kasabada bulundu.

İspanya'nın EFE haber ajansı Pazartesi günü geçtiği bir haberde Maksim Kuzminov'un cesedinin 13 Şubat'ta İspanya'nın güneyinde Alicante yakınlarında bulunan Villajoyosa kasabasında bir yeraltı otoparkında bulunduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Mi-8 helikopteriyle Ukrayna'ya inen Kuzminov'un İspanya'da Ukrayna pasaportuyla farklı bir isim altında yaşadığı belirtildi.

Ukrayna'nın GUR askeri istihbaratından bir sözcü Kuzminov'un İspanya'da öldüğünü doğruladı ancak ölüm nedenini belirtmedi. Ukrayna'nın Ukrainska Pravda gazetesi de Kuzminov'un vurularak öldürülmüş olarak bulunduğunu bildirdi.

Ana İstihbarat Müdürlüğü Sözcüsü Andriy Yusov Interfax-Ukrayna'ya yaptığı açıklamada "Ölümünü teyit ediyoruz" dedi.

Bu arada İspanyol polisi de kentte ateşli silahla vurulmuş bir kişinin cesedinin bulunduğunu doğruladı ancak kurbanın kimliğini açıklamadı. İspanya'nın Guardia Civil polis teşkilatından bir kaynak Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada kurbanın sahte bir kimlikle yaşıyor olabileceğini söyledi.

Silahlı saldırıyı ilk olarak duyuran İspanya'nın La Informacion gazetesi, müfettişlerin daha sonra yakındaki bir kasabada yanmış halde bulunan bir araçla kaçan iki şüpheliyi aradıklarını söyledi.

Kuzminov'un Ukrayna'ya iltica etmesi geçen yıl Kiev için büyük bir başarı olarak sunulmuştu. Pilot, Ukrayna istihbaratının iltica etmesi için kendisini ikna ettiğini söylemişti.

Kuzminov aynı dönem şunları söylemişti: "Ukrayna istihbarat servisi temsilcileriyle temasa geçtim ve durumumu anlattım. Bana güvenlik garantileri, yeni belgeler, parasal tazminat ve ücret teklif edildi. Detayları konuştuk ve uçuşumu planlamaya başladık"

İspanyol haber ajansı EFE, bir Ukrayna istihbarat kaynağına dayanarak Kuzminov'un Ukrayna'da kalmak yerine İspanya'da yaşamaya karar verdiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum